De vraag naar zilver in de VS bleef sterk, aangezien de invoer in september sterk toenam na een daling in augustus. Het tegenovergestelde gold echter voor India, aangezien de invoer van zilver in dezelfde maand instortte tot een historisch dieptepunt. Wat een verschil in slechts een paar jaar, want vorig jaar importeerde India gemiddeld bijna 500 ton per maand.

Volgens de gegevens van GoldChartsRUs.com daalde de invoer van zilver in India in september tot slechts 11 mt (metric tons), vergeleken met 169 mt in dezelfde maand vorig jaar. Dat is een daling van 93% op jaarbasis. Interessant genoeg importeerde India in juli vorig jaar gemiddeld 33 mt zilver PER DAG. In september van dit jaar was het echter in totaal slechts 11 mt. Goh, dat is iets meer dan 350.000 oz. Wat gebeurd er? Natuurlijk was de pandemie waarschijnlijk een deel van de reden voor de daling van de invoer van zilver, maar de stijging van de zilverprijs tot gemiddeld $ 27- $ 28 in september heeft waarschijnlijk de aankopen van slimme Indiase investeerders beperkt.

totale zilver import India

Terwijl de invoer van zilver in India in september bijna opdroogde, was het een heel ander verhaal voor de Verenigde Staten. De totale invoer van zilver steeg in september tot 745 mt, vergeleken met 524 mt in augustus. Als we India en de Amerikaanse invoer van zilver naast elkaar plaatsen, kunnen we een enorm verschil zien.

Totale zilver import VS januari tem september 2020

De Verenigde Staten importeerden in september 66 keer meer zilver dan India. Alleen al in de afgelopen drie maanden (JUL-SEP) bedroeg de invoer van Amerikaans zilver in totaal 2.309 miljoen ton of 74 miljoen oz. Zoals we kunnen zien, hebben de VS in de eerste drie kwartalen van het jaar ongeveer 2,5 keer meer zilver geïmporteerd dan India. Het merendeel van de Amerikaanse invoer van zilver was in de vorm van edelmetaal.

De volgende grafiek toont alleen de invoer van Amerikaans zilver bullion voor januari-september.

Import zilveren bullions van de VS periode januari t.e.m. september 2020

Zoals vermeld in een eerdere post, steeg de invoer van Amerikaans zilver in juli tot een recordhoogte van 988 mt. Daarna vielen ze in augustus tot 456 mt en herstelden ze in september weer tot 660 mt. De totale invoer van zilver in de VS voor jan-sep bedraagt 4.270 mt, of 137 miljoen oz. Hier is een uitsplitsing van de top tien van landen die in september edelmetaal naar de Verenigde Staten hebben geëxporteerd. Het VK was met 159 mt de grootste, gevolgd door Mexico (140 mt), Canada (117 mt) en Zuid-Korea (93 mt) rondden de top vier af. Interessant is dat de VS voor het eerst sinds ik begon met het onderzoeken van de gegevens, zilver uit zowel Kazachstan (38 mt) als Oezbekistan (19 mt) ontving.

Totale import VS van zilveren bullions vanuit diverse landen

Ik denk dat de vraag naar zilver investeringen in 2021 weer groot zal zijn. Misschien zelfs groter naarmate de economische fundamenten in de Verenigde Staten en daarbuiten blijven verslechteren. Ik zie ook een grote marktcorrectie plaatsvinden in Q1 of Q2 2021. Hoewel de prijzen van edelmetalen kunnen dalen met de bredere markten, zal dit waarschijnlijk een motivatie zijn voor MEER FYSIEKE AANKOOP van goud- en zilverproducten.

Tom Cloud, edelmetaal expert bij SRSRocco Report en te lezen op MuntenBaren.nl

Een artikel van Tom Cloud
Voorzitter van de raad van Turamali, Inc.
verbonden als edelmetaal expert bij SRSRocco Report
Website: SRSRoccoReport


Bij muntenbaren.nl willen we graag informatie delen over goud, zilver en alles wat met edelmetaal te maken kan hebben. Vandaar artikelen van bekende en minder bekende auteurs over goud en edelmetaal. Meningen waar je het mee eens kunt zijn of niet, maar het dwingt je wel na te denken….
Veel plezier met dit artikel van Tom Cloud van de website SRSRocco Report


DISCLAIMER
MuntenBaren biedt intelligente, goed onderzochte informatie aan voor mensen met interesse in de economie en investeringen. Noch MuntenBaren, noch enige van de eigenaren, functionarissen, directeuren, werknemers, dochterondernemingen, gelieerde ondernemingen, licentiegevers, service- en inhoudleveranciers, producenten of agenten bieden financiële adviesdiensten. Wij verkondigen ook geen wonderen. We verstrekken deze inhoud en meningen alleen aan lezers, zodat ze weloverwogen investeringsbeslissingen kunnen nemen. U mag in geen geval meningen die MuntenBaren op deze of enige andere (dochter) website aanbiedt, interpreteren als financieel advies.