Investeren in edelmetalen zoals zilveren munten is een slimme keuze voor diegenen die hun portefeuille willen diversifiëren en zichzelf willen beschermen tegen inflatie. Vooral zilveren munten zijn tastbare activa die hun waarde in de loop van de tijd kunnen behouden en bescherming bieden tegen economische onzekerheid. Lees meer over de voordelen van beleggen in zilveren munten en hoe u aan de slag kunt.

 

Waarom investeren in zilveren munten?

Investeren in zilveren maar ook gouden munten biedt investeerders veel voordelen. In tegenstelling tot aandelen zijn munten tastbare activa die kunnen worden bewaard en opgeslagen, wat een gevoel van veiligheid en stabiliteit geeft. Dus voor de duidelijkheid hebben we het hier over fysieke zilveren munten. Zilveren munten hebben een lange houdbaarheid, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen die zichzelf willen beschermen tegen inflatie en economische onzekerheid. Bovendien kunnen zilveren munten gemakkelijk worden gekocht en verkocht, waardoor ze een zeer liquide investeringsmogelijkheid zijn.

 

De voordelen van het diversifiëren van uw edelmetaal-portefeuille.

Het diversifiëren van uw beleggingsportefeuille met edelmetalen zoals zilveren munten heeft vele voordelen. Het toevoegen van zilveren munten aan uw portefeuille kan uw algehele risico verminderen door uw beleggingen te spreiden over verschillende activaklasse. Dit helpt de portefeuille te beschermen tegen marktvolatiliteit en economische onzekerheid. Bovendien kunnen zilveren munten bescherming bieden tegen inflatie, aangezien edelmetalen de neiging hebben om in waarde te stijgen tijdens periodes van hoge inflatie. Ten slotte, omdat zilveren munten tastbare activa zijn die kunnen worden vastgehouden en opgeslagen, kunnen ze een gevoel van veiligheid en stabiliteit bieden.

Het kopen en bewaren van munten.

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het kopen en bewaren van zilveren munten. Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u echte munten krijgt door bij een gerenommeerde dealer te kopen. Koop door nationale overheden gegarandeerde munten, zogenaamde bullion coins, deze munten zijn gegarandeerd op zuiverheid en gewicht. Als het op opslag aankomt, is het belangrijk om uw munten op een veilige plek te bewaren, zoals een kluisje. We blijven de noodzaak benadrukken om in moeilijke tijden toegang te hebben tot uw munten. De geschiedenis leert ons dat banken de deuren dichtgooien in tijden van economische moeilijkheden. Daarom is het het beste om een ​​plek te kiezen die alleen jij en je dierbaren kennen. Zodat je er altijd toegang toe hebt.

 

De munten markt.

De markt voor munten verandert, zoals elke investering, voortdurend. Factoren zoals vraag en aanbod, economische omstandigheden en geopolitieke gebeurtenissen kunnen de prijs van zilveren munten beïnvloeden. Het is belangrijk om de markttrends te kennen en onderzoek te doen voordat u een investeringsbeslissing neemt. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat beleggen in zilveren munten een langetermijnstrategie is en niet moet worden gezien als een kans om snel rijk te worden. Edelmetalen zijn nog steeds een verzekering voor het behoud van activa en mogen niet worden gezien als een rendementsmodel.

 

In zilveren munten succesvol beleggen.

Investeren in zilveren munten is een geweldige manier om uw portefeuille te diversifiëren en uw vermogen te beschermen. Hier zijn enkele tips voor een succesvolle investering in zilveren munten.

  1. Doe je onderzoek: Voordat je in zilveren munten belegt, moet je ervoor zorgen dat je de markt begrijpt en de factoren die de prijs van zilver kunnen beïnvloeden.
  2. Koop bij vertrouwde dealers: Koop alleen zilveren munten van vertrouwde dealers om er zeker van te zijn dat u echte munten krijgt tegen eerlijke prijzen.
  3. Overweeg de staat van de munt: de staat van de munt kan de waarde ervan beïnvloeden. Overweeg dus om munten te kopen in de beste staat die u zich kunt veroorloven.
  4. Bewaar uw munten op de juiste manier: een goede opslag is belangrijk om de waarde van uw munten te beschermen. Overweeg om te investeren in een kluis of bankkluis. Maar zoals gezegd, blijven wij een bankkluis risicovol vinden.
  5. Wees geduldig: Investeren in zilveren munten is een langetermijnstrategie. Verwacht niet van de ene op de andere dag rijk te worden want u koopt zilver in principe voor behoud van vermogen.

 

Wat zijn de beste zilveren munten om in te investeren?

Elke door de overheid uitgegeven munt die een wettig betaalmiddel is in het land van uitgifte, en is geslagen in ,999 zilver of ,9999 zilver is een goede investering. Als uw munt aan dit principe voldoet, wordt het een zogenaamde bullion munt genoemd. Bullion-munten zijn munten die over de hele wereld bekend zijn en op elk moment voor zilver of goud kunnen worden verkocht aan dealers en dealers. Met dit in het achterhoofd bevelen wij de volgende zilveren munten aan die worden aangeboden.
– Zilveren Britannia
– Zilveren Maple Leaf
– Zilveren Kangaroo
– Zilveren Krugerrand
– Zilveren Wiener Philharmoniker
Dit zijn zilveren munten die tegen de gunstigste prijs worden verkocht ten opzichte van de spotprijs.

Als je ook andere munten wilt kopen, overweeg dan ook de volgende munten.
– Zilveren American Eagle
– Zilveren Chinese Panda
– Zilveren Lunar en nog enige anderen.
De prijs van deze zilveren munten is echter om verschillende redenen iets hoger dan de aankoopprijs van bovenstaande 5 zilveren munten. Dus als je kijkt naar het rendement van de munt, krijg je een iets lager rendement dan dit. Maar uiteindelijk zijn het nog steeds erg mooie munten, dus ze zijn het ook waard.

Wij wensen u veel succes in uw zoektocht naar uw favoriete zilveren munten.

Wilt u zilveren munten kopen?
Dan kunt u kijken op de volgende websites:
Edelmetalist.nl
MapleLeaf.nl

En als u ook aan goud denkt, dan zijn gouden munten natuurlijk ook een optie om te overwegen.

Heeft u nog vragen? Stel ze ons zeker!

 

Zilveren munten als alternatief voor aandelen. lees het bij Munten Baren.