heraeus goudbaren, zilverbaren en meer. Duitse top kwaliteit baren vind je bij MuntenBaren.nlDe oorsprong van het huidige, wereldwijd verspreide bedrijf Heraeus gaat terug naar de apotheker en chemicus Wilhelm Carl Heraeus, die in 1851 de apotheek van zijn vader in Hanau – Hessen (DE) overnam.

Platina wordt sinds het einde van de 18e eeuw gebruikt bij de productie van sieraden, maar er ontstonden verwerkingsproblemen door de speciale eigenschappen van het edelmetaal (taaiheid en hoog smeltpunt). Hij loste het probleem op door een knalgasvlam (die ontstaat bij de verbranding van waterstof en zuurstof) te gebruiken om platina te smelten.

Tegenwoordig zijn edelmetalen één van de zes bedrijfsdivisies van Heraeus Holding. Deze heeft wereldwijd bijna 10.000 mensen in dienst. Daarnaast heeft het bedrijf een belang in het Zwitserse Argor-Heraeus S.A ..

In de afgelopen jaren lag de focus van de productie op goudbaren, die worden vervaardigd in reliëf- en gegoten vormen. Tegelijkertijd biedt de divisie Heraeus Metals Germany GmbH & Co. KG de zogenaamde kinebar® goudbaren aan, die Argor-Heraeus produceert volgens een gepatenteerd proces. Het assortiment omvat daarnaast ook zilverbaren, platinabaren en palladiumbaren. Hoewel de laatste twee soorten edelmetaal nauwelijks op de markt aanwezig zijn.

BEKIJK HIER ALLE HERAEUS BAREN WELKE WIJ IN ONS ASSORTIMENT HEBBEN.

KLIK HIER OM NAAR DE HERAEUS WEBSITE TE GAAN