De zilverexpert Ted Butler is uitgenodigd voor een gesprek met Daniela Cambone van Stansberry Research om het verhaal achter de ‘zilver sqeeze’ te bespreken en te verduidelijken. Butler geeft hier zijn visie en verklaart waarom het zichzelf kan herhalen. “Ik heb dit, in mijn 35 jaar dat ik de markt bekijk, nog nooit gezien “, zegt hij, verwijzend naar hoe de prijsstijging flagrante manipulatie aan het licht heeft gebracht.

Butler verklaart de reden waarom zilvermanipulatie plaatsvindt, en waarom dit eigenlijk de beste reden is om het metaal te bezitten. “Er zijn twee soorten manipulatie, opwaarts en neerwaarts – wanneer een markt omhoog wordt gemanipuleerd, is het laatste wat je wilt doen is kopen. Neerwaarts is precies het tegenovergestelde: de prijs is kunstmatig laag, wat het de beste reden maakt om zilver te bezitten… we weten uit de geschiedenis dat manipulaties op een dag moeten stoppen.” Zodra dit gebeurt, stelt hij, kunnen we de zilverprijs ‘naar de hemel’ zien stijgen.

Bekijk dit  leuke interview met Ted Butler waarin hij op zeer goede wijze e.e.a. duidelijk maakt met betrekking tot manipulatie van de huidige zilverprijs en de reden van deze manipulatie van het zilver.