Nu de Fed en de centrale banken de markten oppompen met een recordbedrag aan gedrukt geld, liquiditeit en stimuleringsmaatregelen, blijft de vraag van investeerders naar edelmetalen zeer sterk. In de eerste week van 2021 verkocht de United States Mint 2,7 miljoen zilveren American Eagle munten. De verkoop zilveren American Eagle heeft dus al meteen een super start gemaakt. The US Mint verkocht ook 45.000 oz gouden Eagle munten.

Hoewel de verkoop van zilveren Eagle in de eerste maand van elk jaar stijgen, omdat de geautoriseerde verkopers dan de nieuwe gedateerde officiële munt in voorraad hebben, is 2,7 miljoen in de eerste week een solide start. Met nog drie weken in de maand te gaan, kan de verkoop van zilveren American Eagle’s oplopen tot 4-5 miljoen. Volgens de website van de U.S. Mint is dit de uitsplitsing in zilveren en gouden American Eagle munten verkoop.

Verkoop totaal zilveren American Eagle 2021

Helaas heeft de United States Mint tot dusver in januari geen platina- of palladium munten verkopen laten zien. De U.S. Mint verkocht in 2020 geen Palladium Eagle en stopte in mei met de productie van de Platina Eagle. Door krapte op de Palladium markt, is het geen wonder dat de Amerikaanse Munt al een tijdje geen van deze munten heeft verkocht.

Hoe dan ook, de verkoop van zilveren Eagle munten in 2020 ging over de 30 miljoen, terwijl van de gouden Eagle munten het totaal 844.000 oz bedroeg. De U.S. Mint heeft in de periode 1986-2020 meer dan een half miljard zilveren Eagles en 24 miljoen gouden Eagles verkocht. En dit in een zilver-goud ratio van 23/1. De verhouding vorig jaar was echter 36/1. De U.S. Mint verkocht in 2020 dus 36 keer meer zilveren Eagles dan gouden Eagles.

Totale verkoop gouden & zilveren American Eagle 1986-2022

Kijk ook eens naar de stijging van de verkoop van zilveren Eagle munten in 2020 in de vergelijking met de drie jaar daarvoor. De verkoop van zilveren Eagle in 2020 was het dubbele van die van 2019. En als de vraag dit jaar sterk blijft, kunnen we de verkoop van zilveren Eagle’s tot 35-40 miljoen zien stijgen… dat wil zeggen, als de U.S. Mint de vraag kan bijhouden.

Ik denk dat we een geweldig sterk jaar gaan zien voor investeringen in fysieke edelmetalen. Terwijl de Fed en de centrale banken biljoenen in de markten blijven pompen, zullen verstandige beleggers een deel van dat MONOPOLY-GELD nemen en echt fysiek goud en zilver kopen.

Tom Cloud, edelmetaal expert bij SRSRocco Report en te lezen op MuntenBaren.nl

Een artikel van Tom Cloud
Voorzitter van de raad van Turamali, Inc.
verbonden als edelmetaal expert bij SRSRocco Report
Website: SRSRoccoReport


Bij muntenbaren.nl willen we graag informatie delen over goud, zilver en alles wat met edelmetaal te maken kan hebben. Vandaar artikelen van bekende en minder bekende auteurs over goud en edelmetaal. Meningen waar je het mee eens kunt zijn of niet, maar het dwingt je wel na te denken….
Veel plezier met dit artikel van Tom Cloud van de website SRSRocco Report


DISCLAIMER
MuntenBaren biedt intelligente, goed onderzochte informatie aan voor mensen met interesse in de economie en investeringen. Noch MuntenBaren, noch enige van de eigenaren, functionarissen, directeuren, werknemers, dochterondernemingen, gelieerde ondernemingen, licentiegevers, service- en inhoudleveranciers, producenten of agenten bieden financiële adviesdiensten. Wij verkondigen ook geen wonderen. We verstrekken deze inhoud en meningen alleen aan lezers, zodat ze weloverwogen investeringsbeslissingen kunnen nemen. U mag in geen geval meningen die MuntenBaren op deze of enige andere (dochter) website aanbiedt, interpreteren als financieel advies.